Μερικές πρακτικές συμβουλές για την ημέρα του γάμου.

Σίγουρα έχεις φροντίσει για τα πάντα, έχεις κανονίσει το κέντρο, το νυφικό είναι έτοιμο και οι φίλες σου σε περιμένουν στο σαλόνι του σπιτιού σου. Θα χρειαστείς όμως μερικές συμβουλές για να είναι η ημέρα του γάμου σου όπως την ονειρευόσουν.  Πρακτικές συμβουλές λοιπόν για την ημέρα του γάμου (πριν τον γάμο).

pateras

Για την νύφη:

  1.             Βάλε Πουκάμισο.
  2. Ναι ναι καλά διάβασες αγαπητή νύφη θα βάλεις πουκάμισο. Οι περισσότερες νύφες όταν πηγαίνουν στο κομμωτήριο για χτένισμα φοράνε ένα χαλαρό μπλουζάκι αλλά θέλω να σε δω πως θα το βγάλεις για να φορέσεις το νυφικό σου χωρίς να χαλάσεις τα μαλλιά σου. Οπότε κάνεις το εξής απλό. Όταν θα πας στο κομμωτήριο θα βάλεις ένα όμορφο πουκάμισο το οποίο θα μπορείς πολύ εύκολα να ξεκουμπώσεις χωρίς ακροβατικά και κυρίως χωρίς να χαλάσει το νυφικό χτένισμα.

  3.             Ετικέτες στο κάτω μέρος των παπουτσιών
  4. Ενοχλητική και πολλές φορές χρονοβόρα διαδικασία που δεν θες να την κάνεις την ώρα που ίσως θα βιάζεσαι. Καλύτερα να την κάνεις την προηγούμενη ημέρα γλιτώνοντας λίγο άγχος.

  5.             Κούμπωμα νυφικού
  6. Το νυφικό σου λογικά με κάποιο τρόπο θα κουμπώνει είτε αυτός είναι κορδόνια είτε είναι κουμπιά. Καλό θα είναι λοιπόν αυτή που θα σε βοηθήσει να το φορέσεις και να το κουμπώσεις να μην έχει αφήσει νύχια για την περίσταση. You never know…bride-dress-preparation-wedding

  7.             Ξεκίνα να ετοιμάζεσαι
  8. Συνήθως οι συγγενής λένε: μα από τώρα θα αρχίσεις να ετοιμάζεσαι; Θα σου πρότεινα να μην τους ακούς. Όσο πιο νωρίς ξεκινήσεις τόσο πιο έτοιμη θα είσαι την κατάλληλη ώρα. Να είσαι σίγουρη ότι θα προκύψουν σίγουρα μερικά μικροπροβλήματα στην πορεία, οπότε θα είναι καλό να έχεις χρόνο να τα ξεπεράσεις.

  9.            Η νύφη προηγείται

Σε τι; Σε όλα. Αν σου πουν οι γονείς σου να ετοιμαστούν εκείνοι και μετά να ετοιμάσουν εσένα μην τους ακούσεις. Αν για οποιοδήποτε λόγο τα πράγματα καθυστερούν θα την πατήσεις εσύ που θα είσαι η τελευταία. Πες τους να ντύσουν πρώτα την νύφη και μετά ας κάνουν ότι θέλουν. Έτσι θα έχεις όλο τον χρόνο να κάνεις βελτιώσεις χωρίς άγχος.

 

Για τον Γαμπρό:

  1.   Έλα δεν έχεις θέματα εσύ. Μόνο προσοχή στο αλκοόλ, δεν θες να σου παραδώσει ο πεθερός την νύφη και να μυρίζεις ουίσκι και κρασί.

 

 

Επιμέλεια: Δερουκάκης Μανώλης